BESTUUR

VOORZITTER

Daniel Henrix

Onder-VOORZITTER

Jeroen Claes

PENNINGMEESTER

Marcel Raymakers

SECRETARIS

Peter Put

LEDEN

Guido Beerten

Luc Dirckx

Jimmy Hamaekers

Henri Peeters (Rikske)

Tom Vandeweyer

Roger Vernijns

Bart Beankens

CONTACT

KOMENDE VAN E314


E314 bij afslag Zolder-Circuit rechts afslaan naar de Terlaemenlaan.

Na 951 m links afslaan naar de Onze-Lieve-Vrouwstraat.

Na 68 m  rechts afslaan naar de Kongostraat.


KOMENDE VAN BERINGEN


Aan de lichten van de Meylandtlaan en de Onze-Lieve-Vrouwstraat rechts afslaan naar de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Na 1,5 km rechts afslaan naar de Kongostraat.


KOMENDE VAN ZONHOVEN


Aan de lichten van de Meylandtlaan en de Onze-Lieve-Vrouwstraat links afslaan naar de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Na 1,5 km rechts afslaan naar de Kongostraat.

 
 
 
 

OVER ONS


IN 2015 VIERDE WIEZE BOYS HAAR 45 JARIG BESTAAN

 

VK Wieze Boys, de enige voetbalclub die op grondgebied Boekt haar wedstrijden afwerkt aan de Kongostraat, vierde in 2015 haar 45 jarig bestaan. Dit jubileumfeest werd uitbundig gevierd met een fuif om U tegen te zeggen. 2 Fabiola zie je niet elk jaar in ons gehuchtje opduiken! En wedden dat er tot in de vroege uurtjes “plankgas” werd gegeven!

 

ONTSTAAN AAN DE TOOG VAN DE WIEZE PALACE

 

Enkele lustige Wieze Palace die-hards kregen, waarschijnlijk toen de vogeltjes begonnen te fluiten na het stappen, het lumineuze idee om in Boekt een voetbalclub te starten. Na een paar kannen en kruiken te hebben volgegoten, doopten ze hun ploeg : VK WIEZE BOYS. Initiatiefnemers Cor van de Wieze, Constant Willems, Luc Cops, Gust Hermans en Boyko Lubomir waagden zich de eerste jaren van hun bestaan aan het zogenaamde “café-voetbal” dat destijds op de Klok gespeeld werd.

 

EERSTE STAPPEN IN DE KLBS

 

Na enkele jaren brak ook bij de Wieze Boys het competitievirus uit en waagde men de stap naar de LCS (later LBS en nu KLBS - Koninklijke Limburgse Bedrijf Sportbond). De geel-zwarten begonnen in het seizoen 1974-75 in de tweede reeks. Van enige aanpassing was geen sprake want men kroonde zich onmiddellijk tot kampioen en zo mochten onze Boys het jaar nadien in de elite-klasse starten.

 

ZOWAAR EEN DEGRADATIE EN EEN TWEEDE PLOEG

 

Na jaren bij de beste ploegen van de KLBS te hebben gehoord, luidde een pechseizoen de degradatie naar tweede in. Het jaar 1983- 84 staat bij vele “oudstrijders” nog steeds als rampjaar aangestipt. Het jaar nadien al werd de heropstanding ingeluid. Kampioen en terug waar men niet meer weg wou en ook niet meer weg zou geraken.

Van dan af kan je de Wieze Boys steevast in de top van de rangschikking terugvinden met als uitschieters kampioen in 1987, 1988, 1996 en 2005. Deze successen en het gemoedelijke karakter van de club wakkerden de interesse van vele potentiële spelers aan en in 1993-94 besliste het bestuur om een tweede ploeg in te schrijven bij de KLBS. De tweede ploeg, kabbelend tussen derde en tweede reeks zorgde ook voor de nodige uitschieters. Zo werden ze runner-up tijdens de KLBS Bekerfinale van 1996 en speelden ze kampioen in 2010 om het jaar daarna samen met de eerste ploeg in de hoogste reeks uit te komen.

 

SOCIO-CULTUREEL

 

Dat de Wieze Boys een hartelijke club is, staat buiten kijf. Wie al eens naar de Kongostraat is afgezakt, heeft dit aan den lijve ondervonden. Zelfs een brand die de kantine in het jaar 2008 volledig vernielde veranderde hier niets aan.

De clubleden worden regelmatig verwend met lekkere maaltijden en ook hun familie (tegenwoordig heerst er een baby-boom) wordt in de watten gelegd. En dat het niet alleen om voetbal draait, hiervan getuigt de jaarlijkse samenwerking met BOEKT FEEST waarvoor de Wieze Boys al heel veel jaren op vrijdagavond een heus evenement op poten zetten. Op andere momenten in het jaar zijn ook de traditionele kaartavond en bakharingavond constanten.

 

BESTUUR

 

Zo’n club besturen kan niet op automatische piloot natuurlijk. Het 12 koppige bestuur onder leiding van voorzitter Lode Beerten schuwt de inspanningen niet om de continuïteit van de Wieze Boys te verzekeren. Guido, Marcel, Rikse, Daniel, Roger, Tom, Valentin, Jeroen, Luc en Peter maken deel uit van het fantastische team.

 

PRIJS IN HET JUBILEUMJAAR 2015

 

Het 45 jarig bestaan van onze club heeft de spelers gemotiveerd tot uitzonderlijke prestaties want op paasmaandag gingen de zwart-gelen met de KLBS Beker aan de haal. Tegen Century Hasselt vlamden ze er 4 tegen de netten! Met de bus maakten de spelers, bestuur en supporters de verplaatsing naar Boxberg om met de beker aan de haal te gaan.